Wereldoriƫntatie in 2019 2020

In schooljaar 2019 2020 zijn we gestart met de nieuwe methode Blink. Hierbij wordt in projecten gewerkt aan wereldoriëntatie, hierbij wordt aardrijkskunde, biologie en geschiedenis in één vak aangeboden. Elke dinsdagmiddag werken alle klassen met Blink daarnaast staat het nog een keer op het lesrooster. De kinderen krijgen met behulp van filmpjes, luisterfragmenten en verhalen informatie van de leerkracht, daarnaast werken ze aan een eigen opdracht. Het eerste thema bij groep 3 en 4 is 'mijn geschiedenis', voor groep 5 en 6 is dit 'wereldse kinderen' en voor groep 7 en 8 'fantastische families'. Daarnaast is er voor groep 6, 7 en 8 een game genaamd 'topomasters' waarin er gewerkt wordt aan topografie. Door vragen te beantwoorden over waar landen liggen maar ook waar bekende kunstwerken staan of over de dieren die er leven kunnen de kinderen een level halen en doorgaan naar het volgende level.