Waar werken wij

Huisvesting

Het oudste deel van het schoolgebouw, bestaande uit drie klaslokalen, dateert van 1925. In de jaren daarop volgend zijn er regelmatig uitbreidingen en aanpassingen geweest. In 1976 heeft een belangrijke renovatie plaatsgevonden. In 1986 is 'De Akker' uitgebouwd tot een volwaardige basisschool. Het gebouw bestaat uit acht groepslokalen, een speellokaal, een gemeenschappelijke ruimte (de Deel), een documentatieruimte, een orthotheek, een personeelskamer en een werkruimte voor de schoolleiding. In de loop van het schooljaar 2002-2003 is het schoolgebouw uitgebreid met een groepslokaal, een nieuwe directiekamer en orthotheek. De jongste kinderen, de middengroepen en de oudste leerlingen hebben de beschikking over een eigen buitenspeelterrein.

Bereikbaarheid

Het schoolterrein ligt tussen de straten “ Rijweg “ en “ Tussen de Hoven “ in Oosterwolde-noord. Het terrein is te bereiken via een wandelpad, dat de twee genoemde straten  verbindt en ook is er één toegangshek aan de verkeersarme straat “Tussen de Hoven.“

Voor de ingang bij de kleuters hebben wij een rijrichting bedacht, zodat het brengen en halen van kinderen zo soepel mogelijk verloopt. Op het kaartje hieronder is te zien wat de rijrichting is.

Schoolgrootte

Op 'De Akker' zitten ongeveer 190 kinderen. De kinderen zijn verdeeld over 8 basisgroepen met elk een of twee verantwoordelijke groepsleraren.